Promocja na Wesela w piątek!!
Nocleg? Żaden problem!! Graniczymy z Hotelem Ibis, do którego pieszo można dojść w 3min. Współpracujemy również z Apartamentami Komfort ul. Krótka- tutaj droga pieszo wynosi zaledwie 7min.
Indywidualne podejście do każdego Klienta i gwarancja niezmienności ceny- to coś, co wyróżnia nas spośród konkurencji.
Dodaj do tego wyśmienite jedzenie, konkurencyjne ceny i świetne warunki- recepta na udane Wesele gotowa!
Zapraszamy
OFERTA WESELNA
PRZYSTAWKA (opcjonalnie, za dopłatą):
Pasztet z żurawiną podawany na pumperniklu;
Carpaccio z buraka;
Szparagi w szynce parmeńskiej;
Kandyzowana gruszka otulona dojrzewającą szynką szwarcwaldzką;
Melon w szynce szwarcwaldzkiej z rukolą;
OBIAD:
ZUPA DO WYBORU:
Tradycyjny rosół na wywarze z wielu różnych mięs, podawany z makaronem, pietruszką i marchewką (wazy);
Aksamitny krem pomidorowy z mozarellą i bazylią, podawany w francuską diablotką;
Krem z białych warzyw, podawany z chipsem bekonowym i paluchem francuskim;
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym;
Krem brokułowy z diablotką;
DANIE GŁÓWNE
DRUGIE DANIE PODAWANE NA PÓŁMISKACH (do wyboru pięć rodzajów mięs):
- DRÓB:
Tradycyjny kotlet de volaile z masłem i pietruszką;
Filet z kurczaka z susznymi pomidorami i serem feta;
Gordon bleu faszerowany szynką i żółtym serem, otulony szynką szwarcwaldzką;
Filet z kurczaka w płatkach migdałowych;
Filet po hawajsku zapiekany żółtym serem i ananasem;
Filet z indyka w panierce panko;
Rolada drobiowa z indyka ze szpinakiem i żurawiną;
Medialiony z fileta z kurczaka zapiekane w boczku z mozarellą i pesto;
Roladki z indyka faszerowane żółtym serem, ogórkiem kiszonym i suszonymi pomidorami;
- WIEPRZOWINA:
Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami;
Tradycyjny kotlet szwajcarski faszerowany szynką i serem;
Kotlet schabowy z kością panierowany;
Kotlet schabwy po góralsku i boczkiem i oscypkiem;
Sakiewka schabwa faszerowana boczkiem i porem;
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym;
Polędwiczki wieprzowe w aksamitnym sosie borowikowym;
- WOŁOWINA:
Śląska rolada wołowa w sosie pieczeniowym;
Bitki wołowe w sosie własnym;
Rolada wołowa z grzybami i sosem demi glace;
DODATKI DO II DANIA (do wyboru dwa rodzaje):
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem (sezonowe);
Ziemniaki puree;
Kluski śląskie z dziurką;
Ziemniaki opiekane;
Ćwiartki ziemniaczane z ziołami;
ZESTAW SURÓWEK DO II DANIA (do wyboru 3 rodzaje):
Surówka z marchwii i ananasa;
Surówka z selera z rodzynkami;
Surówka wiosenna z kapusty pekińskiej w sosie vinegret (pomidor, papryka, ogórek zielony);
Surówka z czerownej kapusty z jabłkiem;
Surówka Colesław;
Mizeria ze śmietaną;
Mieszanka sałat z ziarnami w sosie vinegret;
Gotowane warzywa (sezonowe), podawane na ciepło;
Biała kapusta zasmażana, podawane na ciepło;
Marchewka z groszkiem, podawane na ciepło;
Buraczki zasmażane, podawane na ciepło;
Buraki kandyowane w miodzie, podawane na ciepło;
KOLACJA 1 (do wyboru jedna z wymienionych propozycji):
Buef Strogonow z wołowiny z pieczarkami z francuską diablotką;
Minestrone z pulpecikami drobiowymi i tortellini;
Krem brokułowo-serowy opruszony płatkami migdałowymi z grzanką;
Krem z pieczonego buraka z kleksem śmietanowym;
Potrawka szefa z polędwicy wieprzowej z papryką i grzanką ziołową;
KOLACJA 2 (do wyboru jedna z wymienionych propozycji):
Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu, podawane z gnocci i mixem sałat;
Pieczysty filet z kurczaka w boczku, faszerowany szpinakiem, podawany z pieczonymi ziemniakami w ziołach i surówką z białej kapusty z orzechami;
Soczysty kurczak w rozmarynie, podawany z frytkami i surówką;
Sakiewka schabowa faszerowana boczkiem i pieczarkami, podawana z talarkami ziemniaczanymi i surówką;
Grillowany łosoś na rizotto z cukinią w sosie szafranowo-cytynowym;
Pieczony udziec wieprzowy z sosem winno-żurawinowym, podawany z pieczonymi ziemniakami i kapustą czerwoną z jabłkiem;
Szaszłyk wieprzowy podawany z ryżem po chińsku i surówką;
KOLACJA 3 (do wyboru jedna z wymienionych propozycji):
Roladka z indyka z suszonymi pomidorami, mozarellą i sosem pesto, podawana z ziemniaczkami rosti i surówką;
Pieczona karkówka w plastrach w marynacie, podawana z gnocci i mixem świeżych warzyw z dresingiem;
Konfitowane udko z kaczki z jabłkami, podawane z ziemniaczanymi bezami i surówką;
Kaczka po polsku z sosem żurawionowym, podawana z kopytkami i pieczonymi burakami;
KOLACJA 4 (do wyboru jedna z wymienionych propozycji):
Barszcz czerwony z pasztecikiem;
Żurek na maślance z grzybami;
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem;
Góralska kwaśnica okraszona boczkiem;
ZIMNA PŁYTA (14 pozcji do wyboru, podawana w stołach lub w bufetach):
Schab pieczony marynowany;
Boczek pieczony w ziołach;
Karczek pieczony w majeranku i czosnku;
Pasztet z żurawiną;
Salami z zielonym pieprzem;
Deska serów;
Babeczki faszerowane kozim serem;
Volaventy faszerowane (mix);
Tymbaliki z szynki z nadzieniem chrzanowo-jajecznym;
Koreczki mix;
Jajka faszerowane mix (kawior, łosoś wędzony etc.);
Muszle makaronowe faszerowane tradycyjną sałatką jarzynową;
Roladki szpinakowe z łososiem;
Rollsy z tortilli z grillowanym kurczakiem;
Rollsy z tortilli z warzywami;
Nuggetsy drobiowe z dipem;
Mini burgerki;
Mini tatarki wołowe;
Tartinki na pumperniklu;
Różyczki z wędzonego łososia;
Śledź tradycyjny po staropolsku w oleju z cebulką;
Śledź pod kołderką (majonez, ogórek, ser żółty);
Śledź po kaszubsku;
Śledź w musztardzie Dijon;
Sałatka grecka z serem typu feta i oliwkami;
Sałatka po królewsku (seler konswerwowy, szynka, ananas, kukurydza, majonez);
Sałatka makaronowa z granatem, serem typu feta i grillowanym kurczakiem;
Sałatka z szynką parmeńską, figą, serem gorgonzola, rukolą i prażonymi orzechami;
Sałatka mix sałat z owocami, wędzonym łososiem, prażonym słonecznikiem i sosem balsamico;
W CENIE:
Bufet kawowy (espresso, cappucino, caffe latte, gorąca czekolada);
Bufet herbaciany (różne smaki);
Soki (jabłkowy i pomarańczowy);
Woda z cytryną i miętą;
Ciasteczka bankietowe (150g na osobę);
Dekoracja stołów:
- serwetki;
- świeczniki i świece;
- podtalerze transparentne lub czarne (do wyboru);
- pokrowce na krzesła (białe lub czarne);
- stoły prostokątne lub okrągłe (do wyboru);
DODATKOWO PŁATNE:
Tort okolicznościowy;
Puchar lodowy z frużeliną;
Panna cotta z musem truskawkowym;
Tiramisu;
Bufet owocowy;
Napoje gazowane;
Kelner (zajmujący się alkoholem);
Stół wiejski;