Przyjęcia, bankiety, imprezy, catering!

Zapraszamy

Imprezy okolicznościowe

Centrum Przyjęć Okolicznościowych Studnia to nie tylko przyjęcia weselne, komunijne, czy po Chrzcie Świętym. Organizujemy wszelkie imprezy okolicznościowe w tym urodziny, 18stki, jubileusze, imprezy firmowe, szkolenia, przyjęcia konsolacyjne (przyjęcia popogrzebowe), komersy, studniówki  i inne...

 

 

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE

Czas trwania Przyjęcia do 8 godzin (np. 19-3)

OBIAD:

1. Zupy (jedna do wyboru):

1. Tradycyjny rosół na wywarze z wielu różnych mięs z makaronem;

2. Krem pomidorowy z bazylią i grzankami;

3. Krem brokułowy z diablotką;

4. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym;

2. II dania (dwie porcje mięsa na osobę; trzy do wyboru):

Drób: 1. Roladka drobiowa z mozarellą i fasolką szparagową;

2. Filet po hawajsku zapiekany żółtym serem i ananasem;

3. Tradycyjny kotlet de volaile z masłem;

4. Gordon Bleu faszerowany szynką i żółtym serem, otulony szynką szwarcwaldzką;

Wieprzowina: 1. Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami;

2. Tradycyjny kotlet szwajcarski;

3. Kotlet schabowy po góralsku z boczkiem i oscypkiem;

4. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym;

Wołowina: 1. Bitka wołowa w sosie własnym;

2. Śląska rolada wołowa w sosie pieczeniowym;

Dodatki do II dania:

1. Ziemniaki z koperkiem;

2. Kluski śląskie;

3. Zestaw surówek:

- soczysta marchew z ananasem;

- z kapusty pekińskiej w sosie vinegret (zielony ogórek, papryka,pomidor);

- z kapusty czerwonej;

3. II DANIE GORĄCE (jedno do wyboru):

1. Pieczona karkówka w plastrach w marynacie, podawana z gnocci i surówką;

2. Soczysty kurczak w rozmarynie i ziołach podawany z frytkami i surówką;

3. Sakiewka schabowa faszerowana boczkiem, pieczarkami i cebulą,

podawana z talarkami ziemniaczanymi i surówką;

4. Pieczysty filet z kurczaka w boczku, podawany z pieczonymi ziemniakami i surówką;

 

4. III DANIE GORĄCE (jedno do wyboru):

1. Barszczyk czerwony z pasztecikiem;

2. Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem;

3. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym;

 

ZIMNA PŁYTA (10 pozycji do wyboru):

1. Półmisek wędlin pieczystych (schab, karczek, boczek);

2. Pasztet z żurawiną;

3. Salami z zielonym pieprzem;

4. Deska serów;

5. Babeczki faszerowane z kozim serem;

6. Tymbaliki z szynki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym;

7. Koreczki mix;

8. Mix jajek faszerowanych (kawior, łosoś wędzony, majonez);

9. Tradycyjna sałatka jarzynowa w muszlach makaronowych;

10. Rollsy z tortilli z warzywami;

11. Nuggetsy drobiowe z dipem;

12. Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

13. Sałatka po królewsku (seler konserwowy, szynka, ananas, kukurydza, majonez);

14. Sałatka z awokado i serem feta

15. Sałatka z makaronem, granatem, serem feta i grillowanym kurczakiem;

16. Mini burgerki;

17. Śledź tradycyjny w oleju;

18. Śledź po kaszubsku;

 

NAPOJE: Kawa i herbata bez ograniczeń; Woda z cytryną i miętą bez ograniczeń;

 

DESERY: Ciasteczka bankietowe (100g na osobę);

 

Za dodatkową opłatą:

Tort okolicznościowy (15zł za osobę), tradycyjny, na bazie bitej śmietany z owocami;

Panna cotta z musem truskawkowym (15zł za osobę); Deser lodowy z owocami (15zł za osobę);

Bufet owocowy- mix owoców (15zł za osobę);

Napoje: sok jabłkowy, sok pomarańczowy, coca-cola (20zł za osobę- na miejscu bez ograniczeń);

 

 

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE- 18TE URODZINY

Czas trwania Przyjęcia do 8 godzin (np. 19-3)

I KOLACJA

Zupy (jedna do wyboru):

1. Krem pomidorowy z bazylią i grzankami;

2. Krem brokułowy z diablotką;

3. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym;

4. Tradycyjny rosół z makaronem;

II KOLACJA

II dania (jedno do wyboru):

1. Roladka drobiowa z mozarelą i fasolką szparagową,

2. Filet po hawajsku, zapiekany żółtym serem i ananasem,

3. Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami po parysku lub panierowany,

4. Kotlet de volaile z masłem,

5. Rolada schabowa z farszem warzywnym,

6. Gordon Bleu;

Dodatki:

1. Ziemniaki;

2. Frytki;

3. Talarki;

4. Ziemniaki opiekane;

5. Kluski śląskie;

Surówki:

1. Marchewka z ananasem;

2. Colesław;

3.Z kapusty pekińskiej;

4.Mix sałat rwanych;

 

III KOLACJA

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z dipem, podawane z frytkami i surówką;

lub Gyros drobiowy z talarkami ziemniaczanymi i surówką;

 

IV KOLACJA (jedno do wyboru):

1. Barszczyk czerwony z pasztecikiem;

2. Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem;

 

ZIMNA PŁYTA:

1. Półmisek wędlin pieczystych (schab, karczek, boczek);

2. Tymbaliki z szynki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym;

3. Deska serów;

4. Tradycyjny śledź w oleju;

5. Koreczki mix lub jaja faszerowane mix (kawior, łosoś wędzony, majonez, szczypiorek);

6. Sałatka jarzynowa w muszlach makaronowych;

7. Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
lub sałatka z makaronem, granatem, serem feta i grillowanym kurczakiem;

8. Bufety typu finger food (mini burgerki, rollsy z tortilli z warzywami, babeczki faszerowane, itp)

 

NAPOJE: Kawa i herbata bez ograniczeń;

Woda z cytryną i miętą bez ograniczeń;

 

DESERY: Ciasteczka bankietowe (100g na osobę);

 

Za dodatkową opłatą:

Tort okolicznościowy (15zł za osobę);

Deser lodowy z owocami (15zł za osobę);

Panna cotta z musem truskawkowym (15zł za osobę);

Bufet owocowy- mix owoców (15zł za osobę);

Napoje: sok jabłkowy, sok pomarańczowy, coca-cola (20zł/osoba/na miejscu bez ograniczeń)